Ramar

Vi har ett brett utbud av ramar med riktigt glas för inramning av foton, teckningar, posters, akvareller etc. Flera kommer med passepartout i ramen, och vill du komplettera en utan hittar du våra syrafria, hållbara passepartouter här.

Bildramar skickas inte som paket utan säljs enbart i vår butik i Göteborg.

Vad är så bra med ramar?

Med ramar blir ditt verk iögonfallande och ger ett professionellt intryck. Men ramar lyfter inte bara din bild, poster eller teckning till en helt ny nivå, de är dessutom ett utmärkt skydd mot tidens tand och eventuellt kladd. För att inte tala om tavelväggar, som tycks bli populärare för varje år, och vi förstår varför. Med en tavelvägg visar du din personlighet och behöver inte välja vilka motiv som ska få hänga på väggen, eftersom devisen är: Ju fler tavlor desto bättre!

Vilken färg ska jag välja på min ram? 

När du ska välja en ram till ditt verk ska du först av allt tänka på att ramen matchar motivet och inte tar för mycket fokus från det. Har du ett svartvitt motiv kan du i princip välja vilken färg som helst på ramen. Med ett färgglatt motiv kan det vara snyggt om ramens färg plockas upp i motivet.

När det kommer till plats där det inramade motivet ska hänga har vi också ett par tips att dela med oss av. Har du en enfärgad vägg, matchar de flesta ramar väggen, men se gärna till att färgen på ramen plockas upp någonstans i den närliggande inredningen för en fin helhet. Kanske har du till exempel en vas i samma färg, en skål eller kuddar. Med en mönstrad vägg ger en stilren ram i regel bäst intryck.

Ramar av hög kvalitet från IN-EX 

Ja, ramar har onekligen många fördelar. Eftersom tycke och smak varierar, så erbjuder vi ett stort sortiment av olika ramar. En klassisk svart eller vit ram, en träram som ger ett naturligt intryck, guld eller metall som ger en lyxigare känsla? Djup ram eller standard? Fyrkantig, rektangulär, med eller utan passepartout? Vi har dem. Våra ramar har glas för att på bästa sätt exponera ditt verk. Fråga oss gärna om du inte kan bestämma dig för vilken som passar ditt verk bäst!

Skära egna passepartouter

Självklart har vi även verktyg för att skära till sina egna passepartouter. Då får du det precis som du vill ha det och kan välja färg på pappret efter tycke och smak. Här hittar du våra skärmattor, skärsystem och knivblad.