PENNOR

Låt kreativiteten flöda med vårt fantastiska utbud av pennor av alla de slag! Här finns pennor för den glada nybörjaren som för den erfarna konstnären.

Till produkterna »

Få fram en härlig svärta med kolpennor, skapa detaljerna med en fineliner-penna eller färglägg din modeteckning med promarkers. Det finns en penna för varje tillfälle och vårt sortiment av pennor från ledande varumärken gör ingen konstnär besviken. 

Guide: Så väljer du rätt penna

Osäker på vilken penna du ska använda? Följ vår guide om pennorna och deras egenskaper, så blir kanske valet lättare.

Färgpennor – Färgpennor finns i en mängd olika utföranden. De med vaxstruktur ger en mjuk och följsam penna att arbeta med, de laverbara gör att pigmenten kan tonas med hjälp av vatten, vilket ger akvarelleffekter. Pastellpennor å sin sida, ger tydliga och högpigmenterade färger som kan tonas med hjälp av torrpastellkritor.

Blyertspennor – Om du ska skriva eller göra detaljerade ritningar, använd en hård blyertspenna. De mjuka passar bättre för skisser och teckningar. Blyertspennor finns i olika hårdhet. Hårdheten bestäms i en HB-skala (H= Hard, B=Black) från 9B till 9H, där 9B är mjukast och 9H hårdast.

Kolpennor – Den optimala pennan för kroki, som ger en härlig, levande svärta och mjukt flöde.

Finelinerpennor – Finlinerpenna, även fiberspetspenna kallad, har en fiberspets som ger en mjuk och behaglig skrivkänsla. Finelinerpennor innehåller oftast vattenbaserat bläck och kräver därför lite torktid.

Markerpennor – Dessa pennor med filtspets släpper igenom alldeles lagom mycket tusch, vilket ger dig ett jämnt färglager när du tecknar och färglägger. De finns i en mängd olika utföranden; Watercolor markers innehåller till exempel akvarellfärg och har två spetsar, fine och brush, som är fullt blandbara med varandra.

Kalligrafipennor – Vem längtar inte efter att få skriva med en kalligrafipenna, där den utmärkande snedskurna spetsen ger ett vackert resultat när du skriver.

Kulspetspennor – Den klassiska kulspetspennan ger ett bekvämt motstånd i och med sitt trögflytande bläck och med ett arkivbeständigt bläck får du en text som inte bleks med tiden.

Stiftpennor – De utbytbara stiften gör detta till en mångsidig penna, där du alltid har en vass spets. När du önskar ett resultat med mindre svärta är stiftpennor med ett hårdare stift att föredra.

Stålstift – Genom stålstift i en stifthållare som doppas i tusch kan du skapa virvlar, kurvor och dekorativ, levande text.

Produkter: