Målarmedier, oljor, fernissor och fixativ

Välkommen till vårt sortiment av målarmedier, oljor, fernissor och fixativ! Här finner du produkterna som grundar underlaget, fulländar din målning och som skyddar den när du är klar.

Varför målarmedium, fernissor och fixativ?

Med målarmedium förtunnar du färgen och får på så vis en färg som ändrar dess karaktär och egenskaper. Vi har färdigblandade, liksom koncentrerade målarmedier och oljor, så kallad painting medium, till oljefärg, akryl och akvarell.

Fernissor är en form av skyddslack, som ger ett extra skydd till din oljemålning och som ska appliceras minst ett halvår efter att målningen är klar. Vi har även fernissor med matt-, satin- eller blank yta, som ger målningen extra karaktär.

Skydda dina skisser och teckningar av kol och torrpastell med fixativ! Medlet fixerar helt enkelt det du skapat, så att färgen inte förstörs av till exempel en hand som råkar nudda pappret eller skivan eller en glasram som trycker ut färgen. Vi har fixativ på sprayflaska, ett behändigt sätt att bevara dina alster på.

Men, innan du använder dessa produkter: Se till att underlaget du ska måla på är väl grunderat. Vi har grundering, så kallad primer, för målarduk av linne eller bomull, trä och plywood, liksom kartong. Läs noggrant på förpackningen hur du ska gå till väga för bäst resultat. Eller fråga oss!