Målardukar, pannåer och kilramar

Med rätt grundmaterial blir resultatet så mycket bättre! Vi har ett brett sortiment av målardukar, pannåer och kilramar av hög kvalitet och i olika format. Beställ dina egna mått och spänn upp på kilramar med våra smidiga verktyg, eller köp en färdigspänd målarduk och sätt igång med målningen direkt!

Målardukar av 100 % linne

Våra målardukar importeras från anrika Claessens i Belgien och bomullsdukarna Caravaggio från Italien. Här får du målardukar i 100 % linne, som du beställer i metervara från rulle. Målarduken är preparerad och klar att måla på direkt, med antingen akryl- eller olja. Genom att välja en canvas av linne får du ett slitstarkt och hållbart material som ger en levande struktur. Detta alternativ är ett självklart val för kräsna målare. En canvas av linne och polyester ger en mindre strukturerad yta, men ger likväl ett fint resultat.

Kilramar av furu

Kilramar, även spännramar kallade, används för att spänna upp en canvasduk på. Vi erbjuder dubbelsidiga kilramar av hög kvalitet i furu, med både ”finger connection” och laminering för god hållbarhet. Här väljer du själv vilken längd du önskar och du behöver varken lim eller spik vid montering.

Pannåer för olje- och akrylmålning 

Pannåer, en duk fäst på ett kraftigt underlag, kan också kallas för canvas. I vårt sortiment av pannåer finner du dukpannåer i figurformat med tjock träfiberplatta och bomullsduk, liksom MDF:er med bomullsduk. Båda sorterna lämpar sig väl för både olje- och akrylmålning. Eller kanske du helt enkelt sprayar din pannå och fäster illustrationer eller utvalda bilder på?