Akvarellfärger

Akvarell är en klassisk och historisk målningsteknik. Dess karaktäristiska, drömska uttryck gör akvarellen till en populär konstform där möjligheterna är oändliga. Välkommen till vårt välsorterade sortiment av akvarellfärger, från de mest professionella aktörerna på marknaden.

Akvarellpapper, block och enskilda ark 

Akvarellfärg består av tunt rivet färgpigment, vatten och bindemedel. Färgen är vattenburen och oftast transparent. För att få färgen att komma till sin fulla rätt bör den målas på ett akvarellpapper, dvs. ett papper som är lite tjockare och som har en lätt sugande effekt. Man kan antingen måla akvarell på separata akvarellpappersark, eller också i akvarellblock med limmade sidor där ingen montering behövs.

Halvkopp, helkopp eller både och? 

Du kan köpa våra akvarellfärger i halvkopp, helkopp, akvarellfärg på tub, krita eller som akvarellmarkers. Vi har ett stort sortiment och erbjuder märken som Winsor & Newton och Rembrandt.

WINSOR & NEWTON Professional Water Colour är akvarellfärg av absolut högsta kvalitet, och som bjuder på ett riktigt brett spektrum av färger. Det här är en klassiker när det gäller akvarellfärg.

REMBRANDT akvarellfärg produceras av Royal-Talens i Nederländerna och håller absolut toppklass. Färgen ger maximal transparens, så att varje lager färg verkligen syns, samtidigt som varje enskild färg har sitt eget recept vilket garanterar att varje pigment kommer till sin fulla rätt.

Akvarellfärger, akvarellpennor eller akvarell på tub? 

Våra akvarellmarkers från Winsor & Newton innehåller färg med ljusäkta pigment och är fullt blandbara med varandra. Perfekt för att måla dit de minsta detaljerna! Akvarellmarkers (pennor) säljs både i set och styckvis. Akvarellkritor är ett roligt alternativ; färgpigmentet och bindemedlet är i kritform, som appliceras på papper med tillsatt vatten.

Vi har garanterat den typ av akvarellfärg som passar just dig!