Akrylfärger

Akrylfärg är en klar och tacksam konstnärsfärg med många möjligheter, oavsett om du är nybörjare eller veteran. Vi har ett stort sortiment av olika typer av akrylfärg, alltifrån Winsor & Newtons klassiska akrylfäger på tub eller burk, till flytande akrylfärg med extra fint pigment. Hos oss hittar du garanterat en akrylfärg som passar just dig och ditt uttryckssätt.

Varför välja akrylfärg?

Akrylfärger är snabbtorkande och ger ett färgstarkt resultat. Tack vare sin goda vidhäftningsförmåga kan man med fint resultat måla med akrylfärger på både målarduk, akrylmålningspapper, pannå och akvarellpapper.
Färgen är krämig i sin outspädda form, och efter torkning får ytan en matt/satin finish. Om man önskar en lite mjukare och lättarbetad konsistens på akrylfärgen, kan man späda ut den med antingen lite vatten eller något av IN-EX akrylmedier så som volymökningsmedier, eller glansförstärkare beroende på vad man vill ha för resultat.

Akrylfärg på tub, burk, flaska eller ett målarset?

Köper du exempelvis ett målarset med akrylfärger från Winsor & Newton, kan du vara säker på att få riktigt fina kulördjup i penseldragen, och dessutom sker ingen kulörförändring i steget från vått till torrt tillstånd hos akrylfärgerna. Det du ser är det du får – redan från början, vilket förstås underlättar för planering av din målning med nyanser och liknande.

Väljer du istället att testa akrylfärger från Liquitex Professional Acrylic Ink, får du ett mycket flödigt akryltusch med extremt fint pigment, vilket gör att färgen inte upplevs som ”pudrig” eller kornig. Denna akrylfärg kan med fördel användas till många olika tekniker, både vanlig målning med pensel, kalligrafi, airbrush, collage och vattenfärg m.m.

I vår webshop kan du självklart hitta alla tillbehör och komplement till ditt akrylmåleri. Vi på IN-EX säljer både akrylpenslar, olika medier, målarset samt förstås fernissa till din färdiga akrylmålning. Mycket nöje!