KONSTNÄRSFÄRG

Konstnärsfärg - olja, akryl, gouache eller akvarell. Vi lagerför kända kvalitétsmärken såsom Winsor & Newton, Royal-Talens, Maimeri, Lefranc & Bourgeois och Beckers "A". Välj färgsort nedan.

Vi har också olika set med färgtuber innehållande en utvald grundfärgskala. Här finns även kompletta startset för att komma igång innehållande både färg och tillbehör http://www.in-exfarg.se/borja-mala-fargset-kompletta-startpaket

Det finns konstnärsfärger som innehåller kadmium (vanligast gula och röda). Kadmium är ett grundämne som tillhör gruppen tungmetaller och kan vara skadligt för såväl hälsa som miljö. Tänk därför på att hantera avfall så att det inte kommer ut i avloppet. Tomma tuber, färg- och rengöringsrester lämnas på återvinningscentral som farligt gods. Du kan utesluta att använda konstnärsfärger som innehåller kadmium - använd färg som är märkt med "HUE" efter färgnamnet (kan även stå "IMIT"). Då innehåller färgen inte äkta kadmium utan istället ett substitut. Färger innehållande äkta zinkvitt är märkta med varningstext, hantera enligt ovan (zinkvitt är i många fall numera ersatt med titanvitt). Notera att benämnda färger är godkända och tillåtna till försäljning.

Välkommen att köpa konstnärsfärger direkt online eller besök vår butik på Kungsgatan 22 i Göteborg!