Block för olje- och akrylmålning

Testa oljefärg på papper istället för på duk!

Att måla med oljefärg eller akrylfärg på papper istället för på duk, blev vanligt i Skandinavien redan på 1800-talet. Att måla på papper och kartong gjorde friluftsmåleriet (att avbilda natur och landskap ute på plats snarare än i sin ateljé) betydligt smidigare, då man inte behövde bära med sig en hel duk ut i naturen, utan enbart några pappersark. Samma princip kan sägas gälla än idag, då det ofta kan bli en del att bära med sig om man vill måla på annan plats - då kan det vara praktiskt att slippa bära på en ömtålig målarduk.

Oljemålning och akrylmålning – som det passar dig

Här hos IN-EX hittar du block som fungerar lika bra till både olje- och akrylmålning, och även till målning med akvarellfärger.

Våra akryl- och oljemålningsblock finns i varianter på både 300 gram och 400 gram, med både fin och mediumgrängat papper. Våra akrylmålningsblock har 400 grams papper med hög åldersbeständighet, som tack vare sin tjocklek ger stabilitet även till målning med oljefärg och tempera.

Våra oljemålningsblock har papper som är preparerade till en dukstruktur. Ytan gör då att oljan inte sugs upp, utan torkar på samma sätt som på en grunderad linneduk. Dessa typer av oljemålningspapper är aningen tunnare, med en tjocklek på 300 gram.

Samtliga av våra block är helt syrafria, och har en god åldersbeständighet.

Inspireras av friluftsmålarna på 1800-talet - prova block för akryl- och oljemålning!