Akvarellblock

IN-EX har ett mycket stort sortiment av akvarellblock i olika storlekar och med tjocklek varierande mellan 200-425 g. Vi erbjuder akvarellblock för alla kunskapsnivåer: från nyfiken nybörjare till yrkesverksam konstnär. Hos oss kan du köpa akvarellblock från märken som AMI, Canson, Hahnemühle, Fabriano, Arches, Saunders m.fl. Välj mellan olika format, som kvadratiska, A4-storlek, A3 samt de klassiska akvarellblocksformaten, och med ytstrukturer från Satin (slät) till Grov Gräng. Spana in dessa tips på hur du kommer igång med att måla i akvarell!

Behöver du ett akvarellblock för din kurs?

Behöver du ett akvarellblock i studiesyfte? I så fall kanske ett akvarellblock från AMI kan passa? Fin gräng, syrafritt naturvitt, och limmat på fyra sidor. 20 blad, och standard tjocklek på 300 gram. Canson Mix-Media är ett alternativ med 30 blad och ett papper som förutom akvarell också passar flertalet andra tekniker.

Kanske vill du teckna och måla egna vykort i akvarell till nära och kära? Fabriano Postcard Vykortsblock innehåller 20 st syrafria pappersark med fin gräng, linjer och markering för frimärke finns redan förtryckt på baksidan.

Satsa på en klassiker!

För den som vill ha ett riktigt traditionellt och fransktillverkat klassiskt akvarellblock, är Arches märket att spana efter. Arches akvarellblock innehåller papper i 100% bomull och i tjocklek på 300 g. Välj mellan satin (slät), fin eller grov ystruktur. Tillverkningen sker på traditionellt vis (mould-made) vilket ger ett slitstarkt papper med mycket jämn fuktabsorbans. Vill du ha ett akvarellpapper eller akvarellblock som bibehåller en fin och jämn kulör, dvs inte gulnar med tiden, så är Arches ett bra märke att satsa på.

Saunders Waterford är ett av våra mest populära akvarellpapper! Tillverkat på klassiskt vis i fabriken St Cuthberts, 100% bomull i 300 g. tjocklek. Blocken finns med Satin, Fin och Rough (grov) ytstruktur. Vi lagerför dessa i High White, en mild vit papperston som gör färgerna rättvisa!

Ett annat akvarellpapper i absoluta toppkvalitet är Canson Héritage Akvarellblock 300 g, ett säkert kort (eller block…)! Pappret är 100% bomullsbaserat, välj mellan fin och grov gräng, och har egenskaper som gör att det håller sig fuktigare längre än andra papper vilket ger en bra färgkontroll och fler möjligheter till korrigeringar. Dessutom har pappret en limning som är helt och hållet gelatinfri!

Tre penslar som ligger över en målarpalett och ett papper med orange akvarellfärg.